Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

KUTIA

Tradycyjna polska potrawa wigilijna.

MALPURI z BANANAMI

Chrupiące ciasteczka w owocowym jogurcie.

CHUTNEY ŚLIWKOWY

Chutney powinien być tak ostry, żeby trudno było go zjeść, i jednocześnie tak słodki, żeby nie można było się oprzeć :-). W polskiej kuchni regulujemy to sobie wg własnego smaku, chociaż jeśli nie będzie wcale ostry, chutney straci swoją podstawową funkcję: wspieranie ognia trawienia.

KULKI KOKOSOWE

Wyśmienite i eleganckie, a przy tym łatwe do zrobienia.

slide

MANGO LASSI

W Indiach lassi jest napojem, podawanym na słodko lub na słono. W Polsce jest traktowane jak deser – a najlepsze ze wszystkich jest lassi z mango.

KHIR KAROBOWY

Khir to słodki indyjski pudding ryżowy. Zagęszczanie mleka sprawia, że jest niebiańsko aksamitny.

HALAVA GRUSZKOWA

Indyjski deser bezkompromisowo słodki – ale tutaj nie warto oszczędzać na cukrze.

SAŁATKA PIĘKNOŚCI

Sałatka piękności jest zarazem lekka i pożywna. Doskonała i na śniadanie, i na przekąskę, i na deser.