Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl
Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

SELER w ZIOŁACH z PIEKARNIKA

Pieczenie nie tylko sprawia, że jedzenie jest mniej tłuste niż smażone, ale zmienia również smak. Oto pieczona wersja naszych plastrów selera w ziołach.

KOTLECIKI RYŻOWE

Wyśmienite i proste kotleciki – do obiadu i na przekąskę.

KOTLECIKI OWSIANO-MARCHEWKOWE

Te kotleciki przygotowywaliśmy dla dzieci w przedszkolu „Przyjaciele Żyrafy”. Ponieważ przedszkole to utrzymuje wysokie standardy zdrowego odżywiania, użyliśmy mąki orkiszowej, a nie pszennej.

TOFU w GALARECIE

Kolorowa ozdoba świątecznego stołu.

BURACZKOWE KOTLETY z SEZAMEM

Na gorąco do obiadu, na zimno na kanapki – pyszne, proste i zdrowe.

CHUTNEY JABŁKOWO-BANANOWY z RODZYNKAMI

Chutney pasuje do każdego obiadu – ponieważ jest słodki, możemy uznać go za deser, a ponieważ jest ostry, świetnie wspiera trawienie.

CHUTNEY ŚLIWKOWY

Chutney powinien być tak ostry, żeby trudno było go zjeść, i jednocześnie tak słodki, żeby nie można było się oprzeć :-). W polskiej kuchni regulujemy to sobie wg własnego smaku, chociaż jeśli nie będzie wcale ostry, chutney straci swoją podstawową funkcję: wspieranie ognia trawienia.

PIECZONA DYNIA

Dynia hokkaido jest smakowita i nie wymaga wysiłku przy przygotowywaniu. Ta przystawka zadowoli najbardziej wymagającego smakosza – jak również najbardziej leniwego kucharza ;-).

KOTLECIKI z KAPUSTY

Smażona kapusta jest smaczniejsza niż gotowana. A te kotleciki są wręcz wyśmienite.