Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

TAPIOKA MANGO

Przygotowaliśmy ten deser na powitalną kolację na TTC w Ustce w 2018 – i od razu posypały się pytania o przepis. Więc podajemy przepis dla wszystkich :-).

Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

Laddu z orzechami włoskimi.

LADDU ORZECHOWE

Przepyszny blok z mąki ciecierzycowej. Można go wyłożyć na blaszkę i pokroić w kostkę, ale w kulkach jest bardziej poręczny i niemal sam się zjada 😉

SŁODKI RYŻ z BANANAMI

Bezkompromisowo słodki deser w indyjskim stylu.

SABJI z KALAFIORA i PIECZONEGO ZIEMNIAKA

Ziemniaki w sabji można udusić. Jeśli jednak mamy możliwość, warto je upiec – mają wtedy silniejszy smak, bardziej zwartą konsystencję, a także często – przyjemnie chrupiącą skorupkę :-).

KAWA po INDYJSKU

Z samego rana pomaga się obudzić, a po obiedzie wspomaga trawienie. Naprawdę doskonała kawa – również dla tych, którzy zwykłej kawy w ogóle nie piją :-).

slide

CZAPATI – indyjskie pieczywo

Zdrowe i smaczne, a przy odrobinie praktyki wcale nie takie trudne – codzienne indyjskie placki z pszennej mąki.

CHUTNEY JABŁKOWO-BANANOWY z RODZYNKAMI

Chutney pasuje do każdego obiadu – ponieważ jest słodki, możemy uznać go za deser, a ponieważ jest ostry, świetnie wspiera trawienie.

WARZYWA DUSZONE z MASALĄ – brokuł, marchew i ziemniak

Po indyjsku nie musi oznaczać tłusto i ostro. Polecamy to wyśmienite, lekkie sabji.