Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

TWAROŻEK z BLUSZCZYKIEM KURDYBANKIEM

Ziołowe twarożki są smaczne i popularne. Jeśli chociaż raz spróbujesz twarożku z bluszczykiem kurdybankiem, będziesz tego pysznego ziółka szukać podczas każdego spaceru.

DYNIOWA ZUPA KREM

Najlepsza z dyni hokkaido lub innej – o zwartym miąższu i miękkiej skórce. Słodko – ostra garam masala dodaje smakowi dyni wyrazistości.

PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK

Kto pielił swój ogródek z podagrycznika, zna jego charakterystyczny zapach. Smak jest równie charakterystyczny – podagrycznik jest pyszny zarówno surowy, jak i gotowany.

BUDYŃ WANILINOWY

Budyń pyszny, jak ze sklepu ;-).

SELER w ZIOŁACH z PIEKARNIKA

Pieczenie nie tylko sprawia, że jedzenie jest mniej tłuste niż smażone, ale zmienia również smak. Oto pieczona wersja naszych plastrów selera w ziołach.

GULASZ SOJOWY

Wysokobiałkowy sos z proteiny sojowej. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

„MURZYNEK” z PEŁNEJ MĄKI

Ciasto z pełnej mąki jest nie tylko zdrowsze, ale i przepyszne :-).

CIASTO BAKALIOWE

Chociaż bez miodu, smakuje trochę piernikiem. Łatwe w wykonaniu ciasto bez drożdży.

SZARLOTKA SYPANA

Szarlotka prosta nawet dla tych, którzy jeszcze nie odkryli w sobie talentu kulinarnego :-).

CZERWONA KAPUSTA z RODZYNKAMI

Chrupiąca i smaczna – trochę niedoceniana czerwona kapusta na surowo.