Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

O NAS

wegetariańskie słone przekąski na każdą okazję

„Kuchnia Artura to niespotykane smaki, z którymi na pewno nie mamy do czynienia na co dzień w domowej czy restauracyjnej kuchni polskiej. To kuchnia zaskakująca za każdym razem wszystkich uczestników naszych wczasów. Kolorowe i pachnące zupy są nie tylko oryginalne w smaku, ale i bardzo pożywne. Desery Artura są poważną konkurencją dla ciężkich i zapychających ciast, w których dominuje margaryna i mąka pszenna. Jego desery na bazie owoców, kaszy mannej, marchwi, tapioki czy kokosa są pyszne i lekkie.

Wszystkie dania wraz z napojami, które dane mi było smakować, są prawdziwą ucztą dla podniebienia i dla ducha. Wprowadzają w radosny, energetyczny nastrój, a nie tradycyjną ociężałość.

Warto wspomnieć, że są przygotowywane z sercem, w atmosferze niezwykłej harmonii i spokoju, w oparciu o szeroką wiedzę na temat zdrowia człowieka i Ajurvedy. To jeden z najważniejszych aspektów każdej smacznej i zarazem zdrowej kuchni. Artur nie tylko gotuje, ale jest twórcą smaków. Każde jego danie jest przemyślane.”

Izabell Drobisz – Sztuka Ruchu

 

„Kuchnia przyjazna joginom, smaczna i z wiedzą oraz szacunkiem do życia. Szczerze polecam i nie wyobrażam sobie moich wyjazdów jogowych bez nich. Słodkości lepione wspólnie dużymi i małymi rączkami podczas Dance & Yoga Camp wspominane są jeszcze długo wśród kolegów podczas przerw, a słodycze bez cukru polecane na imprezkach. W nastroju Kryszny nawet ‚zwykły’ ryż smakuje nadzwyczajnie… Dziękuję.”

Milena Nadapriya Lorkiewicz – Miladance

 

wegetariańskie słodycze w dziesiątkach smaków

Poznaj nas:

ArturArtur

Nazywam się Artur Szumski.

Jestem wegetarianinem od 1989 roku. Przez większość tego czasu gotowałem na swoje potrzeby, dla znajomych, na imprezy religijne i charytatywne.
Działam w Fundacji „Karma-Free” propagującej wegetarianizm. Byłem managerem baru wegetariańskiego „Vega” w Warszawie.

W gotowaniu wykorzystuję przepisy różnych tradycji kulinarnych, ale szczególnie jestem przywiązany do kuchni indyjskiej. Inspiruję się elementami
ajurwedy i makrobiotyki. Jestem przekonany o związku kuchni ze zdrowiem w różnych jego aspektach i chętnie pomagam zauważyć ten związek innym.
Uważam, że gotowanie nie musi polegać na odtwarzaniu schematów; może być twórczą zabawą dającą dużo radości.

 

Mallika119x150pxMallika

Nazywam się Mallika Szumska.

Jestem wegetarianką od 1994 roku. W tej żywieniowej filozofii wychowałam swoich dwoje fantastycznych, zdrowych dzieci. 

Jestem założycielem i fundatorem powstałej w 2012 roku Fundacji „Karma-free”.

Gotowanie stało się moją pasją, kiedy odkryłam, że nikt tak dobrze, jak ja sama, nie wie, co służy mojemu zdrowiu i co mi naprawdę smakuje. Zajmuję się więc planowaniem menu oraz gotowaniem w praktyce. Opracowuję przepisy kulinarne tak, żeby każda osoba, nawet zupełnie początkująca w kuchni, mogła je bez trudu powtórzyć, kiedy tylko będzie miała chęć.