Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

TWAROŻEK z BLUSZCZYKIEM KURDYBANKIEM

TWAROŻEK z BLUSZCZYKIEM KURDYBANKIEM
Wydrukuj przepis
Łąki i trawniki kryją prawdziwe kulinarne skarby. Przyprawiona bluszczykiem kurdybankiem kanapkowa pasta z białego sera jest po prostu pyszna.
Porcje Czas przygotowania
2-4 osoby 10 minut
Porcje Czas przygotowania
2-4 osoby 10 minut
TWAROŻEK z BLUSZCZYKIEM KURDYBANKIEM
Wydrukuj przepis
Łąki i trawniki kryją prawdziwe kulinarne skarby. Przyprawiona bluszczykiem kurdybankiem kanapkowa pasta z białego sera jest po prostu pyszna.
Porcje Czas przygotowania
2-4 osoby 10 minut
Porcje Czas przygotowania
2-4 osoby 10 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Bluszczyk myjemy i siekamy drobniutko.
  2. Twaróg rozdrabniamy dokładnie, np. widelcem.
  3. Mieszamy wszystkie składniki – jeśli twarożek jest suchy, dodajemy śmietanę.
Pozostałe informacje

Bluszczyk kurdybanek ma mocny smak i aromat, więc przygotowywanie z niego całej potrawy – jak ze szpinaku – nie jest polecane. Natomiast wyśmienicie pasuje do potraw białkowych.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe