Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

SOCZEWICA wg PIĘCIU PRZEMIAN

SOCZEWICA wg PIĘCIU PRZEMIAN
Wydrukuj przepis
Przepyszna soczewica o zrównoważonym smaku.
Porcje
4 osoby
Czas gotowania
40 minut
Porcje
4 osoby
Czas gotowania
40 minut
SOCZEWICA wg PIĘCIU PRZEMIAN
Wydrukuj przepis
Przepyszna soczewica o zrównoważonym smaku.
Porcje
4 osoby
Czas gotowania
40 minut
Porcje
4 osoby
Czas gotowania
40 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. OGIEŃ: Gotujemy wodę.
  2. ZIEMIA: Wsypujemy soczewicę, dodajemy trochę oleju, ghee lub masła.
  3. METAL: Dodajemy przyprawy; pasują tutaj kurkuma, imbir, papryka ostra, ziele angielskie, bazylia.
  4. WODA: Solimy.
  5. DREWNO: Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
  6. OGIEŃ: Dodajemy majeranek.
  7. ZIEMIA: Posypujemy natką pietruszki.
Pozostałe informacje

Zielonej ani czerwonej soczewicy nie trzeba moczyć przed gotowaniem. Zielona gotuje się ok. 40 minut, a drobnej, czerwonej, zazwyczaj w zupełności wystarcza 20 minut.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe