Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

BOCZNIAKI w ŚMIETANIE – nie dla joginów

BOCZNIAKI w ŚMIETANIE
Wydrukuj przepis
Zasypane cebulą, zakwaszone i polane śmietaną, ugotowane z glonami boczniaki wcale nie smakują i nie wyglądają jak grzyby...
BOCZNIAKI w ŚMIETANIE
Wydrukuj przepis
Zasypane cebulą, zakwaszone i polane śmietaną, ugotowane z glonami boczniaki wcale nie smakują i nie wyglądają jak grzyby...
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Grzyby kroimy na rozmiar śledzi ;-), skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 5 minut.
  2. Cebulę i ogórka siekamy w kosteczkę.
  3. W garnku lub na dużej patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki podsmażamy, po czym zalewamy wodą. Dodajemy glony, liście laurowe, ziele angielskie i cebulę.
  4. Gotujemy ok. 20 minut, dolewamy ocet, solimy, pieprzymy. Dodajemy ogórka, odkładamy do wystudzenia.
  5. Kiedy wystygną, mieszamy ze śmietaną. Odstawiamy na kilka godzin, żeby się "przegryzły".
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe