Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

BURACZKI z PIEKARNIKA

BURACZKI z PIEKARNIKA
Wydrukuj przepis
Mniej tłuste, niż smażone, zachowują więcej mikroelementów, niż gotowane.
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
BURACZKI z PIEKARNIKA
Wydrukuj przepis
Mniej tłuste, niż smażone, zachowują więcej mikroelementów, niż gotowane.
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Buraki myjemy, obieramy i kroimy w grubą kostkę.
  2. Oprószamy je przyprawami, lekko polewamy olejem i mieszamy, żeby wszystko równo rozprowadzić.
  3. Rozkładamy je na blasze i pieczemy ok. 30 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 180 stopni. (W zwykłym piekarniku może to trwać dłużej - jeśli widelec daje się łatwo wbić w kawałek buraka, możemy wyłączać piec.)
Pozostałe informacje

Do buraczków z piekarnika pasuje mnóstwo przypraw: curry, majeranek, bazylia. Wersja z pieprzem jest najbardziej uniwersalna.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe