Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

BURACZKOWE KOTLETY z SEZAMEM

BURACZKOWE KOTLETY z SEZAMEM
Wydrukuj przepis
Buraki uchodzą za warzywo potrzebujące długiej obróbki termicznej. Tutaj jednak nie musimy ich godzinami gotować, a w postaci cienkich kotlecików smażą się błyskawicznie.
Porcje Czas przygotowania
16 szt 40 minut
Porcje Czas przygotowania
16 szt 40 minut
BURACZKOWE KOTLETY z SEZAMEM
Wydrukuj przepis
Buraki uchodzą za warzywo potrzebujące długiej obróbki termicznej. Tutaj jednak nie musimy ich godzinami gotować, a w postaci cienkich kotlecików smażą się błyskawicznie.
Porcje Czas przygotowania
16 szt 40 minut
Porcje Czas przygotowania
16 szt 40 minut
Składniki
Porcje: szt
Sposób przygotowania
  1. Sezam prażymy na patelni do złotego koloru.
  2. Surowe buraki myjemy, oczkujemy i trzemy na grubej tarce jarzynowej.
  3. Dodajemy do buraków mąkę, sezam i przyprawy i wyrabiamy ciasto.
  4. Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy. Można ciasto nakładać na patelnię łyżką, ale lepiej jest formować ręcznie placki ok. 8 cm średnicy i ok. 8 mm grubości.
  5. Kotleciki smażymy po obu stronach.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe