Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

CIASTO BAKALIOWE

CIASTO BAKALIOWE
Wydrukuj przepis
CIASTO BAKALIOWE
Wydrukuj przepis
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Orzechy płuczemy i przebieramy odrzucając fragmenty łupin. Siekamy na niezbyt małe kawałki.
  2. Daktyle płuczemy i kroimy na 3-4 części.
  3. Żurawinę tylko płuczemy :-).
  4. Foremkę smarujemy masłem.
  5. W misce mieszamy suche składniki i bakalie.
  6. Dodajemy olej i wodę i znów mieszamy.
  7. Na koniec dodajemy jogurt - i ponownie dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż naleśnikowe, ale powinno spływać z rąk przez rozstawione palce.
  8. Od razu przekładamy ciasto do foremki i wstawiamy do piekarnika.
  9. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze ok. 200 stopni Celsjusza. Kiedy jest już rumiane i odstaje trochę od foremki, prawdopodobnie jest już gotowe :-).
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe