Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

DYNIOWA ZUPA KREM

DYNIOWA ZUPA KREM
Wydrukuj przepis
Łatwa, przepyszna i pożywna zupa na jesienne obiady.
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 35 minut
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 35 minut
DYNIOWA ZUPA KREM
Wydrukuj przepis
Łatwa, przepyszna i pożywna zupa na jesienne obiady.
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 35 minut
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 35 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Dynię myjemy, wyjmujemy pestki i kroimy na małe kawałki lub trzemy na tarce jarzynowej.
  2. Wkładamy ją do garnka i zalewamy taką ilością wody, żeby ją ledwie przykryła.
  3. Gotujemy ok. 15-20 minut, aż dynia będzie mięciutka. Dodajemy pozostałe składniki i zdejmujemy z ognia.
  4. Miksujemy ręcznym blenderem na jednolity krem. Możemy podać z grzankami, prażonymi pestkami dyni albo zieloną pietruszką, ale sama też jest bardzo smaczna :-).
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe