Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

FASOLA z MAJERANKIEM

FASOLA z MAJERANKIEM
Wydrukuj przepis
Soczysta i oleista fasola, doskonała jako sos do kaszy, albo sama z chlebem na przegryzkę.
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 40 minut
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 40 minut
FASOLA z MAJERANKIEM
Wydrukuj przepis
Soczysta i oleista fasola, doskonała jako sos do kaszy, albo sama z chlebem na przegryzkę.
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 40 minut
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 40 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Namoczoną przez noc fasolę płuczemy i zalewamy nową wodą. Stawiamy na ogniu i pilnujemy, żeby nie wykipiała.
  2. Kiedy się zagotuje, zmniejszamy ogień i pozwalamy jej się gotować, aż ziarna zaczną pękać i dadzą się łatwo przekroić drewnianą łyżką lub rozgnieść w palcach.
  3. Wtedy dokładamy ghee, sól, majeranek i inne przyprawy i gotujemy jeszcze chwilę.
  4. Jeśli na koniec zostało dużo wody, możemy odlać pół szklanki, wystudzić, rozrobić w niej pół łyżki mąki ziemniaczanej i wlać z powrotem do fasoli szybko mieszając. Uzyskamy w ten sposób gęstszy, kremowy sos.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe