Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

GREJPFRUT – post dr D.

GREJPFRUT - post dr D.
Wydrukuj przepis
Tak podany grejpfrut jest smaczny i delikatny. Najwięcej goryczy zawierają białe błonki, dlatego sam miąższ smakuje zupełnie inaczej. Przyda się nóż z ostrym czubkiem.
Porcje
1 osoba
Porcje
1 osoba
GREJPFRUT - post dr D.
Wydrukuj przepis
Tak podany grejpfrut jest smaczny i delikatny. Najwięcej goryczy zawierają białe błonki, dlatego sam miąższ smakuje zupełnie inaczej. Przyda się nóż z ostrym czubkiem.
Porcje
1 osoba
Porcje
1 osoba
Składniki
Porcje: osoba
Sposób przygotowania
  1. Grejpfruta myjemy w gorącej wodzie.
  2. Nadcinamy skórkę ostrym nożem i zdejmujemy ją całą. Owoc dzielimy na dwie części.
  3. Czubkiem noża nadcinamy białą błonkę na jednej cząstce grejpfruta, rozcinamy ją wzdłuż środka owocu i zdejmujemy z miąższu. Miąższ oddzielamy od drugiej części błonki i przekładamy na talerzyk lub do miseczki. To łatwe :-).
  4. Nacinamy czubkiem noża kolejną cząstkę, pozbawiamy ją białej błonki i znów oddzielamy miąższ i umieszczamy w naczyniu.
  5. Powtarzamy, aż cały grejpfrut będzie obrany z błonek.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe