Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

KAPUSTA z PESTKAMI (surówka)

KAPUSTA z PESTKAMI (surówka)
Wydrukuj przepis
Kapusta to najzdrowsze polskie warzywo. Jest dostępna niemal przez cały rok. Można ją prawdopodobnie przyrządzać na tysiąc sposobów - a oto jeden z nich:
Porcje Czas przygotowania
1 osoba 10 minut
Porcje Czas przygotowania
1 osoba 10 minut
KAPUSTA z PESTKAMI (surówka)
Wydrukuj przepis
Kapusta to najzdrowsze polskie warzywo. Jest dostępna niemal przez cały rok. Można ją prawdopodobnie przyrządzać na tysiąc sposobów - a oto jeden z nich:
Porcje Czas przygotowania
1 osoba 10 minut
Porcje Czas przygotowania
1 osoba 10 minut
Składniki
Porcje: osoba
Sposób przygotowania
  1. Na oleju prażymy pestki od czasu do czasu mieszając. Zanim się uprażą siekamy kapustę.
  2. Kapustę solimy.
  3. Do pestek dodajemy asafetydę i kurkumę i jeszcze chwilę prażymy.
  4. Pestki z przyprawami dodajemy do kapusty, posypujemy pieprzem i mieszamy.
Pozostałe informacje

Ajurveda mówi, że kapusta nie jest trawiona bez kurkumy i pieprzu - dlatego zawsze warto dodać je do każdej potrawy z kapusty.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe