Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

KASZA MANNA ze ŚLIWKAMI

KASZA MANNA ze ŚLIWKAMI
Wydrukuj przepis
Kwaskowe śliwki łamią mdłą słodycz pszennej kaszy. Pyszne i szybkie gorące śniadanie.
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 15 minut
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 15 minut
KASZA MANNA ze ŚLIWKAMI
Wydrukuj przepis
Kwaskowe śliwki łamią mdłą słodycz pszennej kaszy. Pyszne i szybkie gorące śniadanie.
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 15 minut
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 15 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Nastawiamy w garnku wodę do gotowania. Zanim się zagotuje, myjemy śliwki, kroimy na połówki lub ćwiartki i usuwamy pestki.
  2. Do gotującej się wody wsypujemy kaszę, mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Dodajemy sól i cukier. Gotujemy kilka minut.
  3. Na koniec dodajemy pokrojone śliwki i zdejmujemy z ognia, jak tylko znów się zagotuje.
  4. Jeśli chcemy, możemy zabielić mlekiem kokosowym - kaszka będzie wtedy gładsza.
Pozostałe informacje

Jeśli zdecydujemy się dać mleko zamiast wody, ryzykujemy, że zetnie się od kwasu zawartego w śliwkach.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe