Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

KOLOROWA JESIENNA ZUPA

KOLOROWA JESIENNA ZUPA
Wydrukuj przepis
Buraczkowo - jarzynowa zupa na całą zimę.
Porcje Czas przygotowania
6 osób 40 minut
Porcje Czas przygotowania
6 osób 40 minut
KOLOROWA JESIENNA ZUPA
Wydrukuj przepis
Buraczkowo - jarzynowa zupa na całą zimę.
Porcje Czas przygotowania
6 osób 40 minut
Porcje Czas przygotowania
6 osób 40 minut
Składniki
Porcje: osób
Sposób przygotowania
  1. Nastawiamy wodę do gotowania.
  2. Buraki myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę i wkładamy do gotującej się wody.
  3. Dynię myjemy, usuwamy pestki i kroimy ją w grubą kostkę.
  4. Selera naciowego kroimy w kawałki ok. 1 cm.
  5. Kiedy buraki są już na wpół miękkie, dokładamy do garnka dynię i seler.
  6. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut, dodajemy olej, przyprawy i pietruszkę i zdejmujemy z ognia. Jeśli zupa straciła buraczkowy kolor, dodajemy witaminę C.
Pozostałe informacje

Jeśli w zupie jest stosunkowo niedużo buraka, całość traci kolor. Dlatego warto dodać trochę witaminy C (kwasu L-askorbinowego, a nie aptecznych tabletek, oczywiście 😉 ) - to bardzo poprawia sytuację.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe