Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

KOTLECIKI z KAPUSTY

KOTLECIKI z KAPUSTY
Wydrukuj przepis
Czasem zostaje nam kawałek kapusty, z którym nie wiadomo, co zrobić. Takie kotleciki doskonale rozwiązują ten problem ;-).
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 30 minut
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 30 minut
KOTLECIKI z KAPUSTY
Wydrukuj przepis
Czasem zostaje nam kawałek kapusty, z którym nie wiadomo, co zrobić. Takie kotleciki doskonale rozwiązują ten problem ;-).
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 30 minut
Porcje Czas przygotowania
3 osoby 30 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Kapustę mieszamy z mąką i przyprawami. Wygniatamy, aż puści sok i mąka zacznie się kleić.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy i rozpłaszczamy porcje kapuścianego ciasta. Z powodu sterczących paseczków kapusty kotleciki będą miały nieregularny kształt. Nie mogą też być zbyt grube, żeby na pewno wysmażyły się do samego środka.
  3. Smażymy po obu stronach do złotego koloru. Jeśli kapusta będzie miejscami brązowa, nie jest to błędem.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe