Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

PIECZONA DYNIA

PIECZONA DYNIA
Wydrukuj przepis
Jeśli mamy dobry piekarnik, ta potrawa nie sprawi nam żadnych niespodzianek.
Porcje Czas przygotowania
8 osób 40 minut
Porcje Czas przygotowania
8 osób 40 minut
PIECZONA DYNIA
Wydrukuj przepis
Jeśli mamy dobry piekarnik, ta potrawa nie sprawi nam żadnych niespodzianek.
Porcje Czas przygotowania
8 osób 40 minut
Porcje Czas przygotowania
8 osób 40 minut
Składniki
Porcje: osób
Sposób przygotowania
  1. Włączamy piekarnik, żeby się nagrzał. W tym czasie kroimy dynię w łódeczki. Z każdej ćwiartki możemy otrzymać 4 łódeczki. Jeśli tak wolimy, każdą łódeczkę możemy przekroić w poprzek na połowy. Dyni hokkaido nie trzeba obierać ze skórki.
  2. Kładziemy dynię na blasze, oprószamy solą i obtaczamy w oleju z tymiankiem.
  3. Wkładamy do gorącego piekarnika. Jeśli mamy termoobieg, po 15 minutach powinna być już miękka i przypieczona - gotowa do podania. Jeśli nie, może to zająć 25-30 minut.
Pozostałe informacje

W piecu z termoobiegiem dynia hokkaido piecze się 15 minut w temperaturze 160-180 stopni.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe