PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK
Wydrukuj przepis
Podagrycznik to straszliwy chwast, postrach działek i ogrodów. Porasta nieraz całe posesje i jest niezwykle trudny do wytępienia. Jeśli mamy to szczęście, że rozplenił się i u nas, może nam dostarczyć pysznej jarzynki przez całą wiosnę. A nawet możemy zapakować go do słoików i cieszyć się jego niepowtarzalnym smakiem przez cały rok.
Porcje Czas przygotowania
2 porcje 15 minut
Porcje Czas przygotowania
2 porcje 15 minut
PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK
Wydrukuj przepis
Podagrycznik to straszliwy chwast, postrach działek i ogrodów. Porasta nieraz całe posesje i jest niezwykle trudny do wytępienia. Jeśli mamy to szczęście, że rozplenił się i u nas, może nam dostarczyć pysznej jarzynki przez całą wiosnę. A nawet możemy zapakować go do słoików i cieszyć się jego niepowtarzalnym smakiem przez cały rok.
Porcje Czas przygotowania
2 porcje 15 minut
Porcje Czas przygotowania
2 porcje 15 minut
Składniki
Porcje: porcje
Sposób przygotowania
  1. Świeżo zebrany podagrycznik kroimy na drobne kawałki.
  2. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim asafetydę i Sambhar Masalę.
  3. Dorzucamy pokrojony podagrycznik i dusimy od czasu do czasu mieszając.
  4. Jest smaczny zarówno rozgotowany, jak i lekko al dente. Sól wsypujemy na koniec i jeszcze chwilę gotujemy mieszając.
Pozostałe informacje

Podagrycznik – podobnie jak szpinak – bardzo zmniejsza swoją objętość podczas gotowania. Dlatego, kiedy już zdecydujemy się go nazbierać, nie ograniczajmy się do kilku listków. Bez obawy – to wytrzymała bylina i dzięki rozłożystym kłączom na pewno przetrwa nasze zbiory.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe