Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

POMIDOROWA ZUPA KREM

POMIDOROWA ZUPA KREM
Wydrukuj przepis
Łagodna, delikatna zupa o gładkiej konsystencji.
Porcje Czas przygotowania
5 porcji 30 minut
Porcje Czas przygotowania
5 porcji 30 minut
POMIDOROWA ZUPA KREM
Wydrukuj przepis
Łagodna, delikatna zupa o gładkiej konsystencji.
Porcje Czas przygotowania
5 porcji 30 minut
Porcje Czas przygotowania
5 porcji 30 minut
Składniki
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
  1. Wodę wstawiamy do gotowania.
  2. Marchew, pietruszkę i selera kroimy drobno i wrzucamy do garnka z gotującą się wodą.
  3. Kiedy warzywa są już całkiem miękkie, dodajemy przecier, olej, sól i bazylię, i doprowadzamy do wrzenia.
  4. Blendujemy wszystko na gładką zupę. Na talerze nakładamy ryż i polewamy go kremową, gorącą pomidorówką :-).
Pozostałe informacje

Ryż możemy ugotować np. wg tego przepisu.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe