Składniki
- 1 szt marchew
- 1/2 szt pietruszka
- 1/2 szt seler mały
- 0,3 l przecier pomidorowy
- 1 l woda
- 2 łyżki olej
- 1 łyżeczka bazylia
- 1/2 łyżka sól
- ryż już ugotowany
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
- Wodę wstawiamy do gotowania.
- Marchew, pietruszkę i selera kroimy drobno i wrzucamy do garnka z gotującą się wodą.
- Kiedy warzywa są już całkiem miękkie, dodajemy przecier, olej, sól i bazylię, i doprowadzamy do wrzenia.
- Blendujemy wszystko na gładką zupę. Na talerze nakładamy ryż i polewamy go kremową, gorącą pomidorówką :-).
Pozostałe informacje
Ryż możemy ugotować np. wg tego przepisu.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe