Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

RYŻ na SYPKO

RYŻ na SYPKO
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania
20 minut
Czas przygotowania
20 minut
RYŻ na SYPKO
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania
20 minut
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Do gotującej się wody wsypujemy ryż i sól i wlewamy olej. Od razu mieszamy, bo ryż ma tendencje do zbrylania się.
  2. Kiedy się zagotuje, mieszamy jeszcze raz i nastawiamy minutnik na 10 minut.
  3. Po tym czasie wyławiamy jedno ziarenko ryżu i rozgniatamy pomiędzy palcami. Jeśli pozostała tylko miazga, wylewamy ryż na durszlak. Jeśli została w środku niedogotowana drobinka, dajemy mu jeszcze 2-3 minuty.
Udostępnij ten przepis
 
Powered byWP Ultimate Recipe