Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

SELER w ZIOŁACH z PIEKARNIKA

SELER w ZIOŁACH z PIEKARNIKA
Wydrukuj przepis
W zależności od użytych przypraw możemy uzyskać mnóstwo rozmaitych smaków. Co najciekawsze, nasi goście często nie rozpoznają selera w tej potrawie :-).
Porcje
10 szt
Porcje
10 szt
SELER w ZIOŁACH z PIEKARNIKA
Wydrukuj przepis
W zależności od użytych przypraw możemy uzyskać mnóstwo rozmaitych smaków. Co najciekawsze, nasi goście często nie rozpoznają selera w tej potrawie :-).
Porcje
10 szt
Porcje
10 szt
Składniki
Porcje: szt
Sposób przygotowania
  1. Seler obieramy, myjemy i wykrawamy z niego 5 środkowych plastrów grubości ok. 1 cm, które kroimy następnie na połówki. Tak naprawdę możemy upiec również "piętki"; możemy też piec całe plastry, zwłaszcza jeśli mamy małego selera.
  2. W miseczce mieszamy olej z przyprawami, zostawiamy tylko sól.
  3. Plastry selera moczymy w oleju z przyprawami i układamy na blaszce - lub w prodiżu.
  4. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze ok. 200 stopni - w piekarniku z termoobiegiem, dłużej jeśli nie mamy termoobiegu. Są gotowe, kiedy nabiorą złocistego koloru, brzeżki są mocniej przypieczone, a nóż wchodzi w nie łatwo i bez oporu.
  5. Na koniec posypujemy lekko solą - i gotowe.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe