Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

SOJA „PO GRECKU” – nie dla joginów

SOJA "PO GRECKU"
Wydrukuj przepis
Pożywne, solidne danie - nie tylko na świąteczne przyjęcie.
SOJA "PO GRECKU"
Wydrukuj przepis
Pożywne, solidne danie - nie tylko na świąteczne przyjęcie.
Sposób przygotowania
  1. Kotlety sojowe zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i wstawiamy do gotowania.
  2. Marchew i selera trzemy na tarce jarzynowej.
  3. W rondelku rozgrzewamy olej, wsypujemy asafetydę, a kiedy się podsmaży dodajemy kurkumę i obie papryki.
  4. Podgotowane kotlety wyjmujemy z wody i przekładamy do rondelka z przyprawami i podsmażamy.
  5. Dodajemy tartą marchew i selera i przykrywamy przykrywką. Dusimy razem od czasu do czasu mieszając.
  6. Do wody spod kotletów dodajemy koncentrat, sól, cukier, bazylię i odcedzony groszek. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
  7. Tym sosem zalewamy soję z warzywami, kiedy już są miękkie. Mieszamy, zdejmujemy z ognia i zostawiamy na chwilę, żeby sól przeniknęła przez potrawę.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe