Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

TAPIOKA MANGO

TAPIOKA MANGO
Wydrukuj przepis
Szybki deser, a podany w szklanych pucharkach w dodatku bardzo elegancki. Wegański i bezglutenowy. Same zalety :-).
Porcje Czas przygotowania
8 porcji 30 minut
Porcje Czas przygotowania
8 porcji 30 minut
TAPIOKA MANGO
Wydrukuj przepis
Szybki deser, a podany w szklanych pucharkach w dodatku bardzo elegancki. Wegański i bezglutenowy. Same zalety :-).
Porcje Czas przygotowania
8 porcji 30 minut
Porcje Czas przygotowania
8 porcji 30 minut
Składniki
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
  1. Do wrzącej wody wsypujemy tapiokę i od razu mieszamy, żeby się nie posklejała.
  2. Gotujemy na małym ogniu. Ziarenka tapioki powoli stają się przezroczyste, a deser coraz gęstszy. Od czasu do czasu mieszamy, pilnując, żeby nie przywarły do dna garnka.
  3. Kiedy w środku ziarenek nie ma już białych punkcików, czyli są ugotowane na wylot, dodajemy cukier, cukier wanilinowy, śmietankę kokosową i mus z mango. Mieszamy i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia.
  4. Teraz możemy rozlać deser do pucharków i np. posypać wiórkami czekolady lub ozdobić wg własnej inwencji. Możemy też nie dodawać mango do środka, lecz układać w pucharkach warstwy kokosowej tapioki na przemian z warstwami żółtego mangowego musu.
Pozostałe informacje

Deser będzie gęstniał w miarę stygnięcia, nie ma więc powodu do niepokoju, jeśli na gorąco wygląda na rzadki.

Jeśli chcemy podać go na zimno, lepiej przygotować go poprzedniego dnia i przechować w lodówce.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe