Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

TOFU w GALARECIE

TOFU w GALARECIE
Wydrukuj przepis
Delikatna, smaczna i nietrudna potrawa.
TOFU w GALARECIE
Wydrukuj przepis
Delikatna, smaczna i nietrudna potrawa.
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Pektynę rozpuszczamy w zimnej wodzie, wrzucamy przyprawy i warzywa i gotujemy, aż marchew i seler będą miękkie. (Jeśli groszek jest z puszki, wrzucamy go na końcu razem z glonami i tofu).
  2. Tofu kroimy np. w kostkę.
  3. Pod koniec gotowania do warzyw dodajemy tofu, glony i olej, gotujemy jeszcze przez chwilę, przelewamy do salaterek i schładzamy.
  4. Kiedy przestygnie, najlepiej wstawić ją do lodówki, żeby porządnie stężała i podać następnego dnia.
Pozostałe informacje

Tę galaretkę można śmiało przyrządzać bez glonów i bez tofu - i podawać jako galaretkę warzywną. Tofu i glony są opcją bożonarodzeniową dla wegetarian przywiązanych do rybnej tradycji.

Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe