Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

ZUPA KALAFIOROWA

ZUPA KALAFIOROWA
Wydrukuj przepis
Często wydaje nam się, że podstawą każdej zupy musi być włoszczyzna. Tymczasem większość warzyw ma własny wspaniały smak i w rzeczywistości nie ma powodu, żebyśmy zabijali go "bazą" zupy.
Porcje Czas przygotowania
3 15 minut
Porcje Czas przygotowania
3 15 minut
ZUPA KALAFIOROWA
Wydrukuj przepis
Często wydaje nam się, że podstawą każdej zupy musi być włoszczyzna. Tymczasem większość warzyw ma własny wspaniały smak i w rzeczywistości nie ma powodu, żebyśmy zabijali go "bazą" zupy.
Porcje Czas przygotowania
3 15 minut
Porcje Czas przygotowania
3 15 minut
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Wstawiamy do gotowania wodę. Zanim się zagotuje, kroimy kalafiora w nieduże różyczki.
  2. Do wrzącej wody wrzucamy kalafiora. Gotujemy ok. 10 minut - różyczki powinny dać się przekroić łyżką, ale jeszcze się nie rozpadać. W tym czasie siekamy drobno koperek.
  3. Dodajemy sól i mleko kokosowe.
  4. Zdejmujemy z ognia i dorzucamy koperek - można też posypywać koperkiem porcje na talerzach.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe

Dodaj komentarz