Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl
Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK

Kto pielił swój ogródek z podagrycznika, zna jego charakterystyczny zapach. Smak jest równie charakterystyczny – podagrycznik jest pyszny zarówno surowy, jak i gotowany.

GULASZ SOJOWY

Wysokobiałkowy sos z proteiny sojowej. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

SOJA „PO GRECKU” – nie dla joginów

Sojowa proteina nie jest polecana dla joginów, podobnie jak konserwy z puszki. To danie może jednak uspokoić umysły tych wegetarian lub ich rodzin, którzy są przywiązani do ryb na Święta.

BIGOS WEGAŃSKI – nie dla joginów

Grzyby nie sprzyjają kultywacji guny dobroci, podobnie jak pokarmy wysokobiałkowe takie jak soja. Dlatego taki bigos nie jest polecany dla praktykujących joginów. Czasem jednak chcemy zadowolić rodzinę lub znajomych – wtedy możemy przygotować im smaczną, wegetariańską, świąteczną potrawę.

WARZYWA DUSZONE z MASALĄ – brokuł, marchew i ziemniak

Po indyjsku nie musi oznaczać tłusto i ostro. Polecamy to wyśmienite, lekkie sabji.

MARCHEW z SELEREM z PIEKARNIKA

O selerze i marchewce myślimy zazwyczaj jako o dodatkach do głównych dań. Tutaj dowód, że wcale nie mysi tak być.

KRUPNIK

Polska zupa – na wegańsko.

BURACZKI z PIEKARNIKA

Buraki są u nas dostępne przez cały rok, a ich korzyści dla zdrowia nie sposób przecenić.