
TAPIOKA MANGO
Przygotowaliśmy ten deser na powitalną kolację na TTC w Ustce w 2018 – i od razu posypały się pytania o przepis. Więc podajemy przepis dla wszystkich :-).


SŁODKI RYŻ z BANANAMI
Bezkompromisowo słodki deser w indyjskim stylu.

GULASZ SOJOWY
Wysokobiałkowy sos z proteiny sojowej. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

„MURZYNEK” z PEŁNEJ MĄKI
Ciasto z pełnej mąki jest nie tylko zdrowsze, ale i przepyszne :-).

KAWA po INDYJSKU
Z samego rana pomaga się obudzić, a po obiedzie wspomaga trawienie. Naprawdę doskonała kawa – również dla tych, którzy zwykłej kawy w ogóle nie piją :-).

CIASTO BAKALIOWE
Chociaż bez miodu, smakuje trochę piernikiem. Łatwe w wykonaniu ciasto bez drożdży.

SZARLOTKA SYPANA
Szarlotka prosta nawet dla tych, którzy jeszcze nie odkryli w sobie talentu kulinarnego :-).

SOJA „PO GRECKU” – nie dla joginów
Sojowa proteina nie jest polecana dla joginów, podobnie jak konserwy z puszki. To danie może jednak uspokoić umysły tych wegetarian lub ich rodzin, którzy są przywiązani do ryb na Święta.

CHUTNEY JABŁKOWO-BANANOWY z RODZYNKAMI
Chutney pasuje do każdego obiadu – ponieważ jest słodki, możemy uznać go za deser, a ponieważ jest ostry, świetnie wspiera trawienie.
NAJNOWSZE WPISY
- „CZARNE KULKI” WEGAŃSKIE
- TAPIOKA MANGO
- TWAROŻEK z BLUSZCZYKIEM KURDYBANKIEM
- TTC w Ustce 2017
- DYNIOWA ZUPA KREM
- KOFTA
- Znów na Litwie :-)
- PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK
- LADDU ORZECHOWE
- Dzika kuchnia
- Weselisko w Ostrołęce
- Uczta niedzielna w świątyni Hare Kryszna
- Post dr Dąbrowskiej
- GREJPFRUT – post dr D.
- BUDYŃ WANILINOWY