Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl
Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

BUDYŃ WANILINOWY

Budyń pyszny, jak ze sklepu ;-).

SABJI z KALAFIORA i PIECZONEGO ZIEMNIAKA

Ziemniaki w sabji można udusić. Jeśli jednak mamy możliwość, warto je upiec – mają wtedy silniejszy smak, bardziej zwartą konsystencję, a także często – przyjemnie chrupiącą skorupkę :-).

KOTLECIKI RYŻOWE

Wyśmienite i proste kotleciki – do obiadu i na przekąskę.

KALAFIOR z BROKUŁEM

Leciutko przyprawione warzywa na parze.

TOFU w GALARECIE

Kolorowa ozdoba świątecznego stołu.

SOJA „PO GRECKU” – nie dla joginów

Sojowa proteina nie jest polecana dla joginów, podobnie jak konserwy z puszki. To danie może jednak uspokoić umysły tych wegetarian lub ich rodzin, którzy są przywiązani do ryb na Święta.

BURACZKOWE KOTLETY z SEZAMEM

Na gorąco do obiadu, na zimno na kanapki – pyszne, proste i zdrowe.

CHUTNEY JABŁKOWO-BANANOWY z RODZYNKAMI

Chutney pasuje do każdego obiadu – ponieważ jest słodki, możemy uznać go za deser, a ponieważ jest ostry, świetnie wspiera trawienie.

WARZYWA DUSZONE z MASALĄ – brokuł, marchew i ziemniak

Po indyjsku nie musi oznaczać tłusto i ostro. Polecamy to wyśmienite, lekkie sabji.