
KOFTA
Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.


SABJI z KALAFIORA i PIECZONEGO ZIEMNIAKA
Ziemniaki w sabji można udusić. Jeśli jednak mamy możliwość, warto je upiec – mają wtedy silniejszy smak, bardziej zwartą konsystencję, a także często – przyjemnie chrupiącą skorupkę :-).

KOTLECIKI RYŻOWE
Wyśmienite i proste kotleciki – do obiadu i na przekąskę.



SOJA „PO GRECKU” – nie dla joginów
Sojowa proteina nie jest polecana dla joginów, podobnie jak konserwy z puszki. To danie może jednak uspokoić umysły tych wegetarian lub ich rodzin, którzy są przywiązani do ryb na Święta.

BURACZKOWE KOTLETY z SEZAMEM
Na gorąco do obiadu, na zimno na kanapki – pyszne, proste i zdrowe.

CHUTNEY JABŁKOWO-BANANOWY z RODZYNKAMI
Chutney pasuje do każdego obiadu – ponieważ jest słodki, możemy uznać go za deser, a ponieważ jest ostry, świetnie wspiera trawienie.

WARZYWA DUSZONE z MASALĄ – brokuł, marchew i ziemniak
Po indyjsku nie musi oznaczać tłusto i ostro. Polecamy to wyśmienite, lekkie sabji.
NAJNOWSZE WPISY
- „CZARNE KULKI” WEGAŃSKIE
- TAPIOKA MANGO
- TWAROŻEK z BLUSZCZYKIEM KURDYBANKIEM
- TTC w Ustce 2017
- DYNIOWA ZUPA KREM
- KOFTA
- Znów na Litwie :-)
- PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK
- LADDU ORZECHOWE
- Dzika kuchnia
- Weselisko w Ostrołęce
- Uczta niedzielna w świątyni Hare Kryszna
- Post dr Dąbrowskiej
- GREJPFRUT – post dr D.
- BUDYŃ WANILINOWY