Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl
Laddu z orzechami włoskimi.

LADDU ORZECHOWE

Przepyszny blok z mąki ciecierzycowej. Można go wyłożyć na blaszkę i pokroić w kostkę, ale w kulkach jest bardziej poręczny i niemal sam się zjada 😉

Simplis z sezamem.

SIMPLISY SEZAMOWE

Super wyśmienite i super proste mleczne słodycze, którym trudno się oprzeć.

CIASTO BAKALIOWE

Chociaż bez miodu, smakuje trochę piernikiem. Łatwe w wykonaniu ciasto bez drożdży.

SZARLOTKA SYPANA

Szarlotka prosta nawet dla tych, którzy jeszcze nie odkryli w sobie talentu kulinarnego :-).

MUESLI

Własnej roboty muesli – świeże i pachnące – ma zupełnie inną jakość niż kupne z pudełka.

slide

CZAPATI – indyjskie pieczywo

Zdrowe i smaczne, a przy odrobinie praktyki wcale nie takie trudne – codzienne indyjskie placki z pszennej mąki.

RYŻ z METHI

Methi to suszone liście kozieradki. Mają swój własny, niepowtarzalny smak, który przenika ryż i czyni go niezwykłym.

HALAVA GRUSZKOWA

Indyjski deser bezkompromisowo słodki – ale tutaj nie warto oszczędzać na cukrze.

OWSIANKA z BAKALIAMI

Bogata i pożywna – lepsza niż u mamy ;-).