Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK

Kto pielił swój ogródek z podagrycznika, zna jego charakterystyczny zapach. Smak jest równie charakterystyczny – podagrycznik jest pyszny zarówno surowy, jak i gotowany.

GULASZ SOJOWY

Wysokobiałkowy sos z proteiny sojowej. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

BIGOS WEGAŃSKI – nie dla joginów

Grzyby nie sprzyjają kultywacji guny dobroci, podobnie jak pokarmy wysokobiałkowe takie jak soja. Dlatego taki bigos nie jest polecany dla praktykujących joginów. Czasem jednak chcemy zadowolić rodzinę lub znajomych – wtedy możemy przygotować im smaczną, wegetariańską, świąteczną potrawę.

KAPUSTA ze ŚLIWKAMI

Danie idealne na jesień, ale kiedy nie ma sezonu na świeże śliwki, możemy dodać suszone.

CZERWONA SOCZEWICA w POMIDORACH

Czerwona soczewica po ugotowaniu traci swój kolor. Z pomidorami znów zaczyna wyglądać jak czerwona soczewica :-).