
TWAROŻEK z BLUSZCZYKIEM KURDYBANKIEM
Ziołowe twarożki są smaczne i popularne. Jeśli chociaż raz spróbujesz twarożku z bluszczykiem kurdybankiem, będziesz tego pysznego ziółka szukać podczas każdego spaceru.

DYNIOWA ZUPA KREM
Najlepsza z dyni hokkaido lub innej – o zwartym miąższu i miękkiej skórce. Słodko – ostra garam masala dodaje smakowi dyni wyrazistości.

KOFTA
Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK
Kto pielił swój ogródek z podagrycznika, zna jego charakterystyczny zapach. Smak jest równie charakterystyczny – podagrycznik jest pyszny zarówno surowy, jak i gotowany.

SELER w ZIOŁACH z PIEKARNIKA
Pieczenie nie tylko sprawia, że jedzenie jest mniej tłuste niż smażone, ale zmienia również smak. Oto pieczona wersja naszych plastrów selera w ziołach.

GULASZ SOJOWY
Wysokobiałkowy sos z proteiny sojowej. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

SABJI z KALAFIORA i PIECZONEGO ZIEMNIAKA
Ziemniaki w sabji można udusić. Jeśli jednak mamy możliwość, warto je upiec – mają wtedy silniejszy smak, bardziej zwartą konsystencję, a także często – przyjemnie chrupiącą skorupkę :-).

CZERWONA KAPUSTA z RODZYNKAMI
Chrupiąca i smaczna – trochę niedoceniana czerwona kapusta na surowo.


RYŻ na SYPKO
Jeśli bardzo nam zależy, żeby ryż był sypki, możemy użyć tej sprawdzonej metody. Trzeba bardzo się starać, żeby coś tu zepsuć ;-).
NAJNOWSZE WPISY
- „CZARNE KULKI” WEGAŃSKIE
- TAPIOKA MANGO
- TWAROŻEK z BLUSZCZYKIEM KURDYBANKIEM
- TTC w Ustce 2017
- DYNIOWA ZUPA KREM
- KOFTA
- Znów na Litwie :-)
- PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK
- LADDU ORZECHOWE
- Dzika kuchnia
- Weselisko w Ostrołęce
- Uczta niedzielna w świątyni Hare Kryszna
- Post dr Dąbrowskiej
- GREJPFRUT – post dr D.
- BUDYŃ WANILINOWY