Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

„CZARNE KULKI” WEGAŃSKIE

Kiedy prawie 20% uczestników imprezy deklaruje się jako weganie, człowiekowi robi się żal i wymyśla również dla nich różne smakołyki ;-).

TAPIOKA MANGO

Przygotowaliśmy ten deser na powitalną kolację na TTC w Ustce w 2018 – i od razu posypały się pytania o przepis. Więc podajemy przepis dla wszystkich :-).

DYNIOWA ZUPA KREM

Najlepsza z dyni hokkaido lub innej – o zwartym miąższu i miękkiej skórce. Słodko – ostra garam masala dodaje smakowi dyni wyrazistości.

GULASZ SOJOWY

Wysokobiałkowy sos z proteiny sojowej. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

„MURZYNEK” z PEŁNEJ MĄKI

Ciasto z pełnej mąki jest nie tylko zdrowsze, ale i przepyszne :-).

KAWA po INDYJSKU

Z samego rana pomaga się obudzić, a po obiedzie wspomaga trawienie. Naprawdę doskonała kawa – również dla tych, którzy zwykłej kawy w ogóle nie piją :-).

CIASTO BAKALIOWE

Chociaż bez miodu, smakuje trochę piernikiem. Łatwe w wykonaniu ciasto bez drożdży.

KOTLECIKI RYŻOWE

Wyśmienite i proste kotleciki – do obiadu i na przekąskę.

POMIDOROWA ZUPA KREM

Pomidorówka w sam raz dla dzieci :-).

slide

RYŻ na SYPKO

Jeśli bardzo nam zależy, żeby ryż był sypki, możemy użyć tej sprawdzonej metody. Trzeba bardzo się starać, żeby coś tu zepsuć ;-).