Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 kuchniajogi@interia.pl

WARZYWA DUSZONE z MASALĄ – brokuł, marchew i ziemniak

Po indyjsku nie musi oznaczać tłusto i ostro. Polecamy to wyśmienite, lekkie sabji.

KRUPNIK

Polska zupa – na wegańsko.

BROKUŁOWA ZUPA-KREM z MIGDAŁAMI

Wyśmienita zupa, której migdały dodają orientalnego posmaku.

SABJI DYNIOWE Z JARMUŻEM I MLEKIEM KOKOSOWYM

Wyśmienita i elegancka potrawa na jesienny obiad.

BARSZCZYK z ZIEMNIAKAMI

Zupa, która uda się, nawet jeśli nie mamy w domu marchewki ani pietruszki.

ZUPA SZPINAKOWA a’la SZCZAWIOWA

Szczaw jest dostępny tylko sezonowo. Mamy jednak dwa przepisy, które pozwolą zastąpić go w zupie. Oto jeden z nich.

PULAO z ORZECHAMI NERKOWCA

Eleganckie i pożywne danie – doskonałe na szwedzki stół.