Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

BULION WARZYWNY

Print

BULION WARZYWNY

Zupa dla leniwych - nawet nie trzeba drobno kroić warzyw :-).
Course Zupa
Cuisine polska
Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2 osoby

Ingredients

  • 1 duża marchew
  • 1 nieduża pietruszka
  • 0,5 szt seler
  • 0,75 l woda
  • 4 ziarenka ziele angielskie
  • 2 szt liść laurowy
  • 1 łyżeczka kurkuma
  • 0,5 łyżeczki asafetyda
  • 6 łyżek olej
  • 1 łyżeczka sól
  • 1 garść zielona pietruszka

Instructions

  • Wstawiamy wodę do gotowania. W tym czasie obieramy warzywa i kroimy na naprawdę duże kawałki: marchew na ćwiartki, pietruszkę na połówki.
  • Wkładamy do wody warzywa, dodajemy olej i przyprawy. Wszystko gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
  • Bulion podajemy posypany pietruszką - z makaronem lub z chlebem.