
BULION WARZYWNY
Zupa dla leniwych - nawet nie trzeba drobno kroić warzyw :-).
Servings 2 osoby
Ingredients
- 1 duża marchew
- 1 nieduża pietruszka
- 0,5 szt seler
- 0,75 l woda
- 4 ziarenka ziele angielskie
- 2 szt liść laurowy
- 1 łyżeczka kurkuma
- 0,5 łyżeczki asafetyda
- 6 łyżek olej
- 1 łyżeczka sól
- 1 garść zielona pietruszka
Instructions
- Wstawiamy wodę do gotowania. W tym czasie obieramy warzywa i kroimy na naprawdę duże kawałki: marchew na ćwiartki, pietruszkę na połówki.
- Wkładamy do wody warzywa, dodajemy olej i przyprawy. Wszystko gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
- Bulion podajemy posypany pietruszką - z makaronem lub z chlebem.