Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

CZERWONA KAPUSTA z RODZYNKAMI

Print

CZERWONA KAPUSTA z RODZYNKAMI

Chrupiąca i smaczna - trochę niedoceniana czerwona kapusta na surowo.
Course Sałatka
Cuisine polska
Servings 6 osób

Ingredients

  • 1/4 główki czerwona kapusta (nieduża)
  • 1 szt jabłka
  • 3 łyżki sok z cytryny
  • 1 garść rodzynki
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 1 łyżka olej słonecznikowy lub oliwa z oliwek

Instructions

  • Kapustę szatkujemy drobno - lub trzemy na grubej tarce.
  • Jabłko trzemy na grubej tarce. Od razu mieszamy z sokiem z cytryny, żeby nie ciemniało.
  • Rodzynki przelewamy na sitku gorącą wodą.
  • Mieszamy razem wszystkie składniki.