Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
bigos

WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI

Czasochłonny przepis – jak to z bigosem bywa – ale efekt jest tego wart.

sałata z kiełkami groszku

SAŁATA z KIEŁKAMI GROSZKU

Zwykła sałata, ale kiełki groszku nadają jej szczególny charakter.

szpinak z orzeszkami

SZPINAK z ORZESZKAMI

Orzeszki ziemne wspaniale zaburzają papkowatą konsystencję szpinaku, a i smak również jest bardzo harmonijny.

DYNIA z KIEŁKAMI SOCZEWICY

Szybka i przepyszna dynia pasuje do ryżu czy kaszy, ale także sama w sobie jest bardzo sycąca.

pasta z kielkami cebuli

PASTA z CIECIERZYCY z KIEŁKAMI CEBULI

Przepyszna, delikatna pasta kanapkowa. Kiełki dodają tchnienie świeżości, łagodny posmak cebulki – no i kęs zdrowia :-).

chlebki gryczane

„DESECZKI” GRYCZANE

Łatwy i szybki przepis na lekkie, bezglutenowe domowe pieczywo z mąki gryczanej. Do kanapek – albo do przegryzania na sucho :-).

chlebki lniane

PIECZYWO CHRUPKIE z NASION LNU

Domowej roboty bezglutenowe chlebki kanapkowe. Neutralne, więc smaczne i na słodko, i na słono, a nawet same w sobie.

TWAROŻEK z BLUSZCZYKIEM KURDYBANKIEM

Ziołowe twarożki są smaczne i popularne. Jeśli chociaż raz spróbujesz twarożku z bluszczykiem kurdybankiem, będziesz tego pysznego ziółka szukać podczas każdego spaceru.

DYNIOWA ZUPA KREM

Najlepsza z dyni hokkaido lub innej – o zwartym miąższu i miękkiej skórce. Słodko – ostra garam masala dodaje smakowi dyni wyrazistości.

Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.