Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK

Kto pielił swój ogródek z podagrycznika, zna jego charakterystyczny zapach. Smak jest równie charakterystyczny – podagrycznik jest pyszny zarówno surowy, jak i gotowany.

GREJPFRUT – post dr D.

Może to dziwne – podawać przepis na grejpfruta – ale dla mnie ten sposób podania go był naprawdę odkrywczy :-).

SELER w ZIOŁACH z PIEKARNIKA

Pieczenie nie tylko sprawia, że jedzenie jest mniej tłuste niż smażone, ale zmienia również smak. Oto pieczona wersja naszych plastrów selera w ziołach.

GULASZ SOJOWY

Wysokobiałkowy sos z proteiną sojową. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

BOCZNIAKI a’la ŚLEDŹ w ŚMIETANIE

Ani grzyby, ani cebula nie wspierają podążających ścieżką jogi. Jeśli jednak chcemy nabrać ciocię, która odwiedza nas na Święta, ta potrawa świetnie się do tego nadaje.

CIECIERZYCA ze SZPINAKIEM

Smakowite połączenie białka i witamin.