Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
placki kukurydziane z jabłkami

KUKURYDZIANE PLACKI z JABŁKAMI

Bezglutenowe placki z jabłkami mogą być ulubionym weekendowym śniadaniem – dla dorosłych i dla dzieci. Tutaj w dodatku w wersji bez cukru!

ciecierzyca z cukinią

CIECIERZYCA z CUKINIĄ

Aromatyczna i pożywna, dobrze przyprawiona ciecierzyca z cukinią smakuje fantastycznie i trawi się bez wysiłku.

jarmuż z tofu i boczniakami

JARMUŻ z TOFU i BOCZNIAKAMI

Jarmuż to jedno z moich ulubionych warzyw. Dzisiaj polecam smażeninkę z boczniakami i tofu.

ryż z grzybami shitake

RYŻ z GRZYBAMI SHITAKE

Kuchnia niemal chińska: ryż z grzybami shitake.

ciecierzyca w mleku kokosowym

CIECIERZYCA w MLEKU KOKOSOWYM

Jedwabista, rozgrzewająca i aromatyczna ciecierzyca z dodatkiem mleka kokosowego – prawdziwy balsam dla podniebienia.

cukinia z kiełkami

CUKINIA z KIEŁKAMI RZODKIEWKI

Cukinia sama w sobie jest świetna, ale cukinia z kiełkami zyskuje nowe smaki, zdrowie i ciekawą teksturę.

bigos

WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI

Czasochłonny przepis – jak to z bigosem bywa – ale efekt jest tego wart.

szpinak z orzeszkami

SZPINAK z ORZESZKAMI

Orzeszki ziemne wspaniale zaburzają papkowatą konsystencję szpinaku, a i smak również jest bardzo harmonijny.

DYNIA z KIEŁKAMI SOCZEWICY

Szybka i przepyszna dynia pasuje do ryżu czy kaszy, ale także sama w sobie jest bardzo sycąca.

PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK

Kto pielił swój ogródek z podagrycznika, zna jego charakterystyczny zapach. Smak jest równie charakterystyczny – podagrycznik jest pyszny zarówno surowy, jak i gotowany.