Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
soki

SOKI OWOCOWO – WARZYWNE z PESTKAMI

To pomysł na trzy kompozycje świeżo wyciskanych soków. Wszystkie doskonałe na śniadanie, ale można rozważyć je jako przystawkę lub deser.

HALAVA PORZECZKOWA z MĄKI ZIEMNIACZANEJ

Halava to indyjski pudding. Zazwyczaj przygotowujemy ją z kaszy manny prażonej na maśle, ale tutaj mamy dostępną wersję bezglutenową i wegańską :-).

GRYCZANE PLACKI z JABŁKAMI

Pyszne, słodkie, gorące, a w dodatku bezglutenowe śniadanie.

ciasteczka gryczane

Ciasteczka gryczane

Przepis na przepyszne ciasteczka gryczane – jako dodatek do plików cookies – już na naszej stronie :-).

„CZARNE KULKI” WEGAŃSKIE

Kiedy prawie 20% uczestników imprezy deklaruje się jako weganie, człowiekowi robi się żal i wymyśla również dla nich różne smakołyki ;-).

TAPIOKA MANGO

Przygotowaliśmy ten deser na powitalną kolację na TTC w Ustce w 2018 – i od razu posypały się pytania o przepis. Więc podajemy przepis dla wszystkich :-).

Laddu z orzechami włoskimi.

LADDU ORZECHOWE

Przepyszny blok z mąki ciecierzycowej. Można go wyłożyć na blaszkę i pokroić w kostkę, ale w kulkach jest bardziej poręczny i niemal sam się zjada 😉

GREJPFRUT – post dr D.

Może to dziwne – podawać przepis na grejpfruta – ale dla mnie ten sposób podania go był naprawdę odkrywczy :-).

BUDYŃ WANILINOWY

Budyń pyszny, jak ze sklepu ;-).

SŁODKI RYŻ z BANANAMI

Bezkompromisowo słodki deser w indyjskim stylu.