Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
soki

SOKI OWOCOWO – WARZYWNE z PESTKAMI

To pomysł na trzy kompozycje świeżo wyciskanych soków. Wszystkie doskonałe na śniadanie, ale można rozważyć je jako przystawkę lub deser.

GRYCZANE PLACKI z JABŁKAMI

Pyszne, słodkie, gorące, a w dodatku bezglutenowe śniadanie.

chlebki gryczane

„DESECZKI” GRYCZANE

Łatwy i szybki przepis na lekkie, bezglutenowe domowe pieczywo z mąki gryczanej. Do kanapek – albo do przegryzania na sucho :-).

chlebki lniane

PIECZYWO CHRUPKIE z NASION LNU

Domowej roboty bezglutenowe chlebki kanapkowe. Neutralne, więc smaczne i na słodko, i na słono, a nawet same w sobie.

„CZARNE KULKI” WEGAŃSKIE

Kiedy prawie 20% uczestników imprezy deklaruje się jako weganie, człowiekowi robi się żal i wymyśla również dla nich różne smakołyki ;-).

TWAROŻEK z BLUSZCZYKIEM KURDYBANKIEM

Ziołowe twarożki są smaczne i popularne. Jeśli chociaż raz spróbujesz twarożku z bluszczykiem kurdybankiem, będziesz tego pysznego ziółka szukać podczas każdego spaceru.

Laddu z orzechami włoskimi.

LADDU ORZECHOWE

Przepyszny blok z mąki ciecierzycowej. Można go wyłożyć na blaszkę i pokroić w kostkę, ale w kulkach jest bardziej poręczny i niemal sam się zjada 😉

BUDYŃ WANILINOWY

Budyń pyszny, jak ze sklepu ;-).

SŁODKI RYŻ z BANANAMI

Bezkompromisowo słodki deser w indyjskim stylu.

POMIDOROWA ZUPA KREM

Pomidorówka w sam raz dla dzieci :-).