
JARMUŻ z TOFU i BOCZNIAKAMI
Jarmuż to jedno z moich ulubionych warzyw. Dzisiaj polecam smażeninkę z boczniakami i tofu.

RYŻ z GRZYBAMI SHITAKE
Kuchnia niemal chińska: ryż z grzybami shitake.

KOTLECIKI GRYCZANE
Jeśli zostanie Ci trochę kaszy z obiadu, te kotleciki tylko czekają, żeby Cię zachwycić.

WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI
Czasochłonny przepis – jak to z bigosem bywa – ale efekt jest tego wart.

PASTA z CIECIERZYCY z KIEŁKAMI CEBULI
Przepyszna, delikatna pasta kanapkowa. Kiełki dodają tchnienie świeżości, łagodny posmak cebulki – no i kęs zdrowia :-).

BOCZNIAKI a’la ŚLEDŹ w ŚMIETANIE
Ani grzyby, ani cebula nie wspierają podążających ścieżką jogi. Jeśli jednak chcemy nabrać ciocię, która odwiedza nas na Święta, ta potrawa świetnie się do tego nadaje.

SOJA „PO GRECKU”
Sojowa proteina nie jest polecana dla joginów, podobnie jak konserwy z puszki. To danie może jednak uspokoić umysły tych wegan lub ich rodzin, którzy są przywiązani do ryb na Święta.
"KIEŁKI, KTÓRE NIGDY CI SIĘ NIE ZNUDZĄ"
Darmowy, inspirujący e-book z przepisami.
Dzięki!
Dostaniesz od nas wiadomość - potwierdź swój e-mail, a wyślemy Ci bezpłatny e-book
NAJNOWSZE WPISY
- KUKURYDZIANE PLACKI z JABŁKAMI
- CIECIERZYCA z CUKINIĄ
- JARMUŻ z TOFU i BOCZNIAKAMI
- RYŻ z GRZYBAMI SHITAKE
- SURÓWKA z RUKOLI
- CIECIERZYCA w MLEKU KOKOSOWYM
- CUKINIA z KIEŁKAMI RZODKIEWKI
- Anthony William – „Boski Lekarz”
- SOKI OWOCOWO – WARZYWNE z PESTKAMI
- Święta bez karpia – nasz debiut filmowy! :-)
- NAJLEPSZE BLOGI – PROPOZYCJE CZYTELNIKÓW
- TOFU a’la KARP w GALARECIE
- KOTLECIKI GRYCZANE
- Wywiad z Adamem Sol,
- WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI
Tagi
Archiwa
- Luty 2021
- Styczeń 2021
- Grudzień 2020
- Listopad 2020
- Październik 2020
- Wrzesień 2020
- Wrzesień 2018
- Lipiec 2018
- Październik 2017
- Wrzesień 2017
- Lipiec 2017
- Marzec 2017
- Styczeń 2017
- Listopad 2016
- Październik 2016
- Wrzesień 2016
- Sierpień 2016
- Lipiec 2016
- Czerwiec 2016
- Luty 2016
- Styczeń 2016
- Grudzień 2015
- Listopad 2015
- Październik 2015
- Wrzesień 2015
- Sierpień 2015