Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
soki

SOKI OWOCOWO – WARZYWNE z PESTKAMI

To pomysł na trzy kompozycje świeżo wyciskanych soków. Wszystkie doskonałe na śniadanie, ale można rozważyć je jako przystawkę lub deser.

TOFU a’la KARP w GALARECIE

Smakowita i kolorowa ozdoba świątecznego stołu.

kotleciki gryczane

KOTLECIKI GRYCZANE

Jeśli zostanie Ci trochę kaszy z obiadu, te kotleciki tylko czekają, żeby Cię zachwycić.

Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

SELER w ZIOŁACH z PIEKARNIKA

Pieczenie nie tylko sprawia, że jedzenie jest mniej tłuste niż smażone, ale zmienia również smak. Oto pieczona wersja naszych plastrów selera w ziołach.

KOTLECIKI RYŻOWE

Wyśmienite i proste kotleciki – do obiadu i na przekąskę.

KOTLECIKI OWSIANO-MARCHEWKOWE

Te kotleciki przygotowywaliśmy dla dzieci w przedszkolu „Przyjaciele Żyrafy”. Ponieważ przedszkole to utrzymuje wysokie standardy zdrowego odżywiania, użyliśmy mąki orkiszowej, a nie pszennej.

BOCZNIAKI a’la ŚLEDŹ w ŚMIETANIE

Ani grzyby, ani cebula nie wspierają podążających ścieżką jogi. Jeśli jednak chcemy nabrać ciocię, która odwiedza nas na Święta, ta potrawa świetnie się do tego nadaje.

soja po grecku

SOJA „PO GRECKU”

Sojowa proteina nie jest polecana dla joginów, podobnie jak konserwy z puszki. To danie może jednak uspokoić umysły tych wegan lub ich rodzin, którzy są przywiązani do ryb na Święta.

BURACZKOWE KOTLETY z SEZAMEM

Na gorąco do obiadu, na zimno na kanapki – pyszne, proste i zdrowe.