Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
sałata z kiełkami groszku

SAŁATA z KIEŁKAMI GROSZKU

Zwykła sałata, ale kiełki groszku nadają jej szczególny charakter.

HALAVA PORZECZKOWA z MĄKI ZIEMNIACZANEJ

Halava to indyjski pudding. Zazwyczaj przygotowujemy ją z kaszy manny prażonej na maśle, ale tutaj mamy dostępną wersję bezglutenową i wegańską :-).

szpinak z orzeszkami

SZPINAK z ORZESZKAMI

Orzeszki ziemne wspaniale zaburzają papkowatą konsystencję szpinaku, a i smak również jest bardzo harmonijny.

GRYCZANE PLACKI z JABŁKAMI

Pyszne, słodkie, gorące, a w dodatku bezglutenowe śniadanie.

DYNIA z KIEŁKAMI SOCZEWICY

Szybka i przepyszna dynia pasuje do ryżu czy kaszy, ale także sama w sobie jest bardzo sycąca.

pasta z kielkami cebuli

PASTA z CIECIERZYCY z KIEŁKAMI CEBULI

Przepyszna, delikatna pasta kanapkowa. Kiełki dodają tchnienie świeżości, łagodny posmak cebulki – no i kęs zdrowia :-).

chlebki gryczane

„DESECZKI” GRYCZANE

Łatwy i szybki przepis na lekkie, bezglutenowe domowe pieczywo z mąki gryczanej. Do kanapek – albo do przegryzania na sucho :-).

chlebki lniane

PIECZYWO CHRUPKIE z NASION LNU

Domowej roboty bezglutenowe chlebki kanapkowe. Neutralne, więc smaczne i na słodko, i na słono, a nawet same w sobie.

ciasteczka gryczane

Ciasteczka gryczane

Przepis na przepyszne ciasteczka gryczane – jako dodatek do plików cookies – już na naszej stronie :-).

„CZARNE KULKI” WEGAŃSKIE

Kiedy prawie 20% uczestników imprezy deklaruje się jako weganie, człowiekowi robi się żal i wymyśla również dla nich różne smakołyki ;-).