Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
ciecierzyca z cukinią

CIECIERZYCA z CUKINIĄ

Aromatyczna i pożywna, dobrze przyprawiona ciecierzyca z cukinią smakuje fantastycznie i trawi się bez wysiłku.

ciecierzyca w mleku kokosowym

CIECIERZYCA w MLEKU KOKOSOWYM

Jedwabista, rozgrzewająca i aromatyczna ciecierzyca z dodatkiem mleka kokosowego – prawdziwy balsam dla podniebienia.

cukinia z kiełkami

CUKINIA z KIEŁKAMI RZODKIEWKI

Cukinia sama w sobie jest świetna, ale cukinia z kiełkami zyskuje nowe smaki, zdrowie i ciekawą teksturę.

HALAVA PORZECZKOWA z MĄKI ZIEMNIACZANEJ

Halava to indyjski pudding. Zazwyczaj przygotowujemy ją z kaszy manny prażonej na maśle, ale tutaj mamy dostępną wersję bezglutenową i wegańską :-).

TAPIOKA MANGO

Przygotowaliśmy ten deser na powitalną kolację na TTC w Ustce w 2018 – i od razu posypały się pytania o przepis. Więc podajemy przepis dla wszystkich :-).

Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

Laddu z orzechami włoskimi.

LADDU ORZECHOWE

Przepyszny blok z mąki ciecierzycowej. Można go wyłożyć na blaszkę i pokroić w kostkę, ale w kulkach jest bardziej poręczny i niemal sam się zjada 😉

SŁODKI RYŻ z BANANAMI

Bezkompromisowo słodki deser w indyjskim stylu.

SABJI z KALAFIORA i PIECZONEGO ZIEMNIAKA

Ziemniaki w sabji można udusić. Jeśli jednak mamy możliwość, warto je upiec – mają wtedy silniejszy smak, bardziej zwartą konsystencję, a także często – przyjemnie chrupiącą skorupkę :-).

KAWA po INDYJSKU

Z samego rana pomaga się obudzić, a po obiedzie wspomaga trawienie. Naprawdę doskonała kawa – również dla tych, którzy zwykłej kawy w ogóle nie piją :-).