Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

MARCHEW z SEZAMEM

W Polsce mamy tradycyjną marchewkę z groszkiem, Tutaj proponujemy inny smak.

KALAFIOR w POMIDORACH

Potrawa prosta i smaczna – a późnym latem również bardzo tania.

KOTLECIKI z MĄKI GROCHOWEJ

Szybkie wykonanie i szerokie zastosowanie. Mogą być podane jako przystawka, jako dodatek do obiadu – lub położone na kanapkach.

KHIR KAROBOWY

Khir to słodki indyjski pudding ryżowy. Zagęszczanie mleka sprawia, że jest niebiańsko aksamitny.

HALAVA GRUSZKOWA

Indyjski deser bezkompromisowo słodki – ale tutaj nie warto oszczędzać na cukrze.

CZERWONA SOCZEWICA w POMIDORACH

Czerwona soczewica po ugotowaniu traci swój kolor. Z pomidorami znów zaczyna wyglądać jak czerwona soczewica :-).

DAHL z IMBIREM i KOKOSEM

Zwykły groch w orientalnym smaku.

PULAO z ORZECHAMI NERKOWCA

Eleganckie i pożywne danie – doskonałe na szwedzki stół.

KITRI wg PIĘCIU PRZEMIAN

Kitri to pełny obiad w jednym garnku. Dostarcza organizmowi wszystkie niezbędne substancje odżywcze: białko, węglowodany, witaminy, mikroelementy. Przygotowane wg pięciu przemian nabiera dodatkowej harmonii.

PAKORA – SMAŻONE WARZYWA W CIEŚCIE

Wyśmienita przystawka z Twojego ulubionego warzywa w cieście, smażonego w głębokim oleju.