Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
cukinia z kiełkami

CUKINIA z KIEŁKAMI RZODKIEWKI

Cukinia sama w sobie jest świetna, ale cukinia z kiełkami zyskuje nowe smaki, zdrowie i ciekawą teksturę.

soki

SOKI OWOCOWO – WARZYWNE z PESTKAMI

To pomysł na trzy kompozycje świeżo wyciskanych soków. Wszystkie doskonałe na śniadanie, ale można rozważyć je jako przystawkę lub deser.

TOFU a’la KARP w GALARECIE

Smakowita i kolorowa ozdoba świątecznego stołu.

kotleciki gryczane

KOTLECIKI GRYCZANE

Jeśli zostanie Ci trochę kaszy z obiadu, te kotleciki tylko czekają, żeby Cię zachwycić.

bigos

WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI

Czasochłonny przepis – jak to z bigosem bywa – ale efekt jest tego wart.

GRYCZANE PLACKI z JABŁKAMI

Pyszne, słodkie, gorące, a w dodatku bezglutenowe śniadanie.

DYNIA z KIEŁKAMI SOCZEWICY

Szybka i przepyszna dynia pasuje do ryżu czy kaszy, ale także sama w sobie jest bardzo sycąca.

pasta z kielkami cebuli

PASTA z CIECIERZYCY z KIEŁKAMI CEBULI

Przepyszna, delikatna pasta kanapkowa. Kiełki dodają tchnienie świeżości, łagodny posmak cebulki – no i kęs zdrowia :-).

chlebki gryczane

„DESECZKI” GRYCZANE

Łatwy i szybki przepis na lekkie, bezglutenowe domowe pieczywo z mąki gryczanej. Do kanapek – albo do przegryzania na sucho :-).

chlebki lniane

PIECZYWO CHRUPKIE z NASION LNU

Domowej roboty bezglutenowe chlebki kanapkowe. Neutralne, więc smaczne i na słodko, i na słono, a nawet same w sobie.