Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

MARCHEW z SELEREM z PIEKARNIKA

Print

MARCHEW z SELEREM z PIEKARNIKA

Proste, smaczne i ładnie się prezentuje - danie na każdą porę roku.
Course Danie główne
Cuisine polska
Prep Time 40 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 osoby

Ingredients

  • 2 szt seler
  • 4 szt marchew
  • 4 łyżki olej
  • asafetyda
  • słodka papryka
  • majeranek
  • sól

Instructions

  • Selera i marchew myjemy, obieramy i kroimy w słupki.
  • Polewamy olejem, oprószamy przyprawami i mieszamy razem, żeby rozprowadzić przyprawowy olej na warzywach.
  • Przekładamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni.
  • Po ok. 30 minutach sprawdzamy: jeśli warzywa dają się łatwo przekroić łyżką, są gotowe.

Notes

Pomysł na ten przepis dostaliśmy od naszej przyjaciółki ze Szkoły Jogi Śivanandy.