Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

MARCHEW z SEZAMEM

Print

MARCHEW z SEZAMEM

Rozgrzewająca potrawa - doskonała przez całą zimę, ale nie tylko.
Course Danie główne
Cuisine indyjska
Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2 osoby

Ingredients

  • 3 szt marchew nie za małe
  • 2 łyżki sezam
  • 3 łyżki ghee może być olej
  • 0,5 łyżeczki sól
  • 0,5 łyżeczki czarny pieprz niekoniecznie

Instructions

  • Marchew myjemy i kroimy w słupki lub w plastry, jak wolimy.
  • W rondelku rozgrzewamy tłuszcz i prażymy na nim sezam do złocistego koloru.
  • Dorzucamy marchew, solimy, mieszamy i przykrywamy pokrywką.
  • Dusimy mieszając od czasu do czasu, aż marchew da się przekroić metalową łyżką. Wtedy zdejmujemy z ognia - i gotowe.